Mantelzorg
waardering

Mantelzorgwaardering aanvragen

Zorg je voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving? En doe je dit onbetaald en meer dan de gebruikelijke zorg? Dan ben je mantelzorger en kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering!

Wie komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

  • Zorg of ondersteun je langdurig, intensief en onbetaald een naaste uit je omgeving?
  • Is de zorg die je verleent meer dan de gebruikelijke zorg?
  • Woont de persoon voor wie je zorgt in de gemeente Halderberge?

Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan ben je mantelzorger en kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering! Je hoeft zelf niet in de gemeente Halderberge te wonen.

mantelzorgwaardering Halderberge

Wat is de mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering bestaat uit een waarderingsbedrag en waarderingsbonnen.

Het waarderingsbedrag bedraagt € 100 en kan worden aangevraagd door de zorgvrager. Met dit bedrag kan de zorgvrager de mantelzorger zijn of haar waardering laten blijken.

De waarderingsbonnen zijn 5 cadeaubonnen per mantelzorger met een totale waarde van € 100. Deze cadeaubonnen van € 20 per stuk kunnen besteed worden bij diverse lokale ondernemers binnen de gemeente Halderberge. De ondernemers doen er ook nog een extra waardering bij, deze staan vermeld in het boekje wat je ontvangt.

Ook voor jonge mantelzorgers wordt een leuke activiteit georganiseerd.

Hoe kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?

De aanvraag gaat via de website van Mantelzorg Halderberge.

Heeft u geen computer? Geen probleem, bel naar 0165 – 313 100 en er wordt een formulier naar u opgestuurd. Hier kunt u de voorwaarden voor de mantelzorgwaardering bekijken.